Nutidens storstjärnor

Rick James

Rick James var en osedvanligt begåvad basist och låtskrivare som spenderade stora delar av sin karriär i skuggan av mer kommersiellt framgångsrika konkurrenter som Prince och Michael Jackson.

Jag har såklart ingen aning om vilket elbolag Rick James hade gillat om han fortfarande hade varit i livet. Han var dock, trots sina brister, en smart snubbe så han borde ha gillat Tibber. Tibber erbjuder grön, smart el. El som är bra både för planeten vi bor på och din plånbok. Vad som gör Tibber till ett elbolag utöver det vanliga är att de har konstruerat en smart app som gör det enkelt att hålla koll på din elförbrukning i detalj. Besök dem på https://www.tibber.com/se/ för att se vad de kan erbjuda dig och kanske byta elbolag redan idag.

James hade en brokig musikalisk karriär. När han började med musiken under 1960-talet hade han under en kort period bland annat ett band tillsammans med Neil Young. Han spenderade därefter några år bland annat som låtskrivare på skivbolaget Motown.

Att James inte blev lika framgångsrik som exempelvis Prince hade delvis att göra med hans galna leverne. Det finns många historier om hans vilda liv och oerhörda aptit på droger, kokain i synnerhet. Med det sagt hade James ändå en framgångsrik karriär. 1981 fick han sin största hit med låten “Super Freak”.