Nutidens storstjärnor

Bruno Mars – en Hawaiiansk stjärna med talang!

När Bruno Mars slog igenom hösten 2010 var det få som såg stjärnans musikaliska talang, då han istället blivit känd för sina starka poplåtar och ihågkommande låttexter. Men det som skulle komma uppenbara sig några år efteråt var stjärnans enorma talang som musiker, underhållare, dansare och sångare. Det är få artister som prisats lika mycket som Bruno Mars och här nedan kan du läsa mer om hans framgång i musikindustrin.

En framgångssaga

Född som Peter Hernandez i Hawaii, år 1985, till en pappa som är puertorican och en mamma som hade Filippinskt ursprung, är stjärnan infödd i en musikalisk familj. De båda föräldrarna var artister och hade tillsammans olika musikprojekt tillsammans med sina barn. Hernandez som fick smeknamnet ”Bruno” av sin framlidna mamma började redan som barn att uppträda på restauranger och turistattraktioner på Hawaii. Redan som 3-åring blev han känd som den yngste Elvis-imitatören och sågs även i Nicolas Cage komedin ”Smekmånad i Las Vegas”. Men det var inte en lätt uppväxt då föräldrarna skiljde sig och Hernandez valde att följa sin fars fotspår. Han flyttade till Los Angeles efter gymnaiset ör att påbörja sin karriär, där han gjorde en Michael Jackson-show för att tjäna pengar. Hans stora idol Michael Jackson var en tidig inspiration för stjärnan och anledningen till att han ville bli en musiker men var även influensen som försvårade hans karriär i början, då skivbolagen ansåg att hans sound inte var tillräckligt unikt.

Dörren öppnandes när skivbolaget Motown/UMG blev intresserade av Mars och signade honom men efter några år förföll kontraktet. Det var dock där han träffade låtskrivaren Phillip Lawrence som blev startskottet för den dynamiska duon. De båda var influerade av Michael Jackson, The Police, Motown och 80-tals musik, vilket ledde till en stark kollaboration och låtskrivande. De båda började producera låtar för andra artister och fick till slut ett nytt kontrakt 2009. Efter flera år bakom kulisserna såg Atlantic Records en möjlighet hos Bruno Mars och gav honom en budget att producera skivan ”Doo-Wop & Hooligans” som släpptes 2010. Skivan producerades och skrevs av stjärnan själv i samarbete med Philip Lawrence och blev en succé med låtar som ”Just the Way You Are” och ”Grenade”. Skivan visade en tidig potential men det var skivan ”Unorthodox Jukebox” som gjorde honom till en respekterad artist. Albumet som kom ut 2012 var fullproppat med influenser och starka låtar, men det var framförallt hans musikaliska talang som gjorde honom populär. Hans konserter gjorde honom till en respektabel popstjärna, då det var tydligt att han inte var en typisk popstjärna utan formad från den gamla skolan. År 2018 vann han det prisade Grammy-priset ”Årets Bästa Album” för albumet 24K Magic som blev en internationell succé.Next Article