Ikoniska artister

Ikoniska Whitney Houston

Det är många legendariska artister som gått bort de senaste 10 åren och så även den ikoniska sångerskan Whitney Houston. Sedan dess har Hollywood gjort flera dokumentärer om stjärnans turbulenta liv men det som består är Houstons vackra röst.

Redan som ung intresserade sig Whitney för musiken, men i sina unga år var det en passion för gospelmusik och sakralmusik i baptistkyrkan i New Jersey. Med en kusin som Dionne Warwick och mamman Cissy Houston som var gospelsångerska, var musiken en viktig del av Whitneys uppväxt. Hon spelade även in musik som bakgrundsvokalist för artister som Chaka Khan och jobbade även som modell för olika tidningar.

Dock var det i New York som hon skulle få ett större intresse för musiken, då det var där hon som 18-åring började att sjunga i nattklubbar med sin mamma. Skivdirektören för Arista Records, Clive Davis upptäckte unga Whitney, när hon spelade på dessa klubbar och resten är historia. Med hjälp av Whitneys talang är den ikoniska artisten en av de mest prisade och mest kända artister genom tiderna. Hon är också en av de mest sålda artisterna med över 170 miljoner sålda skivor världen över. Hon är helt enkelt Whitney Houston.