Ikoniska artister

Freddie Mercury – en excentrisk artist!

Idag är Freddie Mercury känd för att vara den stora vokalisten bakom rockbandet Queen och med filmer och dokumentärer om artisten, är han en rocklegend som numera är känd som en talangfull men excentrisk person.

Aristen Mercury föddes som Farrokh Bulsara i en indisk-brittisk familj på ön Zanzibar. Under sin barndom var Mercury inte särskilt intresserad av musik, men började som 12-åring att intressera sig för rockmusiker som Little Richard, då han föredrog att lyssna på västerländsk musik. Detta var startskottet för Mercurys långa intresse för musik men det skulle ta några år innan karriären skulle ta fart. När familjen flydde till Storbritannien i mitten av 60-talet, började han studera grafisk design vid universitet. Men det var musiken som skulle göra honom känd.

Han spelade med olika band men det var på 70-talet som han skulle bli sångare för gruppen Smile, vars medlemmar inkluderade trummaren Roger Taylor och gitarristen Brian May. Ett år senare blev bassisten John Deacon medlem i bandet och tillsammans bildade de gruppen ”Queen”. Med sin talang, vackra röst och excentriska personlighet, blev Freddie Mercury stjärnan i bandet och gjorde Queen kända världen över.Previous Article